Наступ на свободу мирних зібрань — початок поліцейської держави?

19 травня о 13.30 біля входу до ГУ МВС України в м.Києві (вул. Володимирська,15) відбудеться прес-конференція “Наступ на свободу мирних зібрань — початок поліцейської держави?”…

Прес-конференція присвячена подіям навколо Маршу Свободи 15 травня 2010 року та негативній ролі столичної міліції, яка, за участі Київської міської влади та “кишенькових” контр-демонстрацій, фактично виступила організатором провокації щодо учасників та організаторів маршу.

 

На прес-конференції також буде обговорено тенденцію припинення міліцією без рішення суду і на власний розсуд інших мирних акцій в Києві та інших містах України, методи які застосовуються проти мирних демонстрацій та мотиви місцевих адміністрацій брати участь у антиконституційному наступі на свободу мирних зібрань.

 

Учасники прес-конференції:

 

Тарас Ратушний, прес-аташе Маршу Свободи;

Володимир Чемерис, правозахисник, член правління Інституту “Республіка”.

Довідки за телефоном: +38 098 8366000

 

15 травня Марш Свободи не відбувся через рішення Окружного апеляційного суду м. Києва обмежити прав організаторів проводити акцію. Натомість міліція трактувала це рішення як заборону організаторам “з’являтися у центральній частині міста”. Замість Маршу Свободи на Михайлівській площі відбувся мітинг громадських організацій на підтримку конституційних прав  учасників Маршу, попри погрози правоохоронців розпочати арешти. Щоб запобігти провокаціям і незаконним затриманням прес-аташе Маршу Тарас Ратушний прикував себе навпроти будівлі МЗС. Організатори Маршу Свободи також оголосили про перенесення акції на іншу дату.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *