МИНИСТР ТРЕБУЕТ ПРИНЯТЬ БЕЗОТЛАГАТЕЛЬНЫЕ МЕРЫ!

Признать состояние дел по вопросам внедрения в Украине ЗПТ нуждающимся в последующем совершенствовании; разработать механизм привлечения семейных врачей к проведению ЗПТ; обеспечить мониторинг внедрения ЗПТ…

Рішення наради з питань ЗТ МОЗ України від 18.09.08

1. Визнати стан справ з питань впровадження в Україні ЗПТ такою що потребує подальшого вдосконалення.

2. Заступнику міністра:

2.1. Взяти під особистий контроль забезпечення виконання нармативно-правових актів у сфері впровадження в Україні ЗПТ, повноцінного функціонування Українського та моніторингового центру з  алкоголю та наркотиків  –  терміново.

3. Головному позаштатному спеціалісту МОЗ зі спеціальності "наркологія" керівнику центру Вієвському А.М.:

3.1. створити Національний реєстр хворих на наркоманію та   алкоголізм – термін: квітень 2009 р.;

3.2. розробити механізм залучення сімейних лікарів до проведення ЗПТ  термін: червень 2009р.;

3.3. розробити та подати на затвердження національні показники   моніторингу та оцінки ефективності заходів, що забезпечують   контроль стану наркоманії в Украіні, затвердивши інструкцію щодо визначення зазначених показників.  Термін: липень 2009р.;

3.4. забезпечити моніторинг впровадження ЗПТ та подавати щомісячні звіти у МОЗ протягом 10 днів після звітного періоду.

4. Начальникам управлінь охорони здоров я:

4.1. Розробити, затвердити та надати до МОЗ плани заходів, спрямованих на виконання наказу щодо провадження ЗПТ препаратом "Метадол", приділивши особливу увагу заходам по свторенню програм ЗПТ в СНІД центрах, жіночих консультаціях, пологових будинках, медичних закладах загально-лікувальної мережі та мережі протитуберкульозних закладів. Термін до 21 жовтня 2008 р.

5. Начальникам управлінь Охр. Здрв.  Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Вінницької, Полтавської, Запорізької, Крим та міста Київ:

5.1. Вжити невідкладних заходів щодо завершення програм ЗПТ препаратом "Метадол" відповідно до наказу МОЗ № 295 від 10.10.2008.

6.  Департаменту організації медичної допомоги МОЗ та Головному позаштатному спеціалісту МОЗ зі спеціальност? "наркологія" керівнику центру Вієвському А.М.

6.1. Розробити план навчання необхідної кількості лікарів навичкам проведення ЗПТ у 2009-2010 роках. Термін до 20.11. 2008.

6.2. Організувати тапровести дослідження щодо визначення на обгрунтування потреб ЗПТ в Украіні.

6.3. Сворити банк даних ліцензій ЛПЗ на впровадження діяльності з використанням наркотичних лікарських засобів. до 01.12.2008

6.4. Розробити на основі адаптованої навчальної програми ВООЗ з питань ЗПТ національний модуль для підготовки фахівців у сфері лікування наркозалежності. До березня 2009.

7. Комітету з питань протидії ВІЛ та іншим соціально небезпечним хворобам розробити план впровадження ЗПТ в Центрах СНІД. До 1 грудня 2008р.

 

Міністр    В.М.Князевич

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *