Новость

 Долгожданная новость. Вчера  лично министр Гайдаев подписал приказ № 295 по распределению 2,5 тыс курсов метадона в 9-ти областях (где сейчас идет эднок). С этого времени можно отсчитывать 3 месяца, в течении которых препарат должен поступить на склады в Украине.

< dir="ltr" align="left">  Підписано Наказ МОЗ України, що регламентує істотне територіальне розширення програм замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), у тому числі з використанням метадону

Подписан Приказ МОЗ  Украины  о существенном территориальном  расширении программ заместительной поддерживающей терапии (ЗПТ), в том числе с использованием метадона
  The MoH of Ukraine signed the Order on  significant scaling up of substitution maintenance therapy (SMT),  including methadone usage.  

Міністр охорони здоров’я України Юрій Гайдаєв 4 червня 2007 року підписав наказ № 295 «Про затвердження графіку розподілу препаратів «Еднок» (бупренорфіну гідрохлорид) і «Метадол» (метадону гідрохлорид)». Таким чином, МОЗ остаточно нормативно врегулював питання впровадження 2500 курсів ЗПТ з використанням метадону в 41-му закладі охорони здоров’я у 8-ми областях, АР Крим та м. Києві. Одночасно наказом передбачено розширення (на 275 курсів) програм ЗПТ з використанням бупренорфіну на 18 нових закладів охорони здоров’я у 15-ти областях України, де таких програм взагалі не було.

 Наказ МОЗ видано на виконання відповідного рішення Національної координаційної ради з питань запобігання поширенню òЛ-інфекції/СНІДу від 12.04.2007 та попереднього Наказу № 161 від 13.042005 «Про розвиток та удосконалення замісної підтримуючої терапії для профілактики òЛ/СНІДу серед споживачів ін’єкційних наркотиків».

 Зараз програмами ЗПТ охоплено 522 пацієнти в дев’яти містах України. Усі заклади охорони здоров’я, визначені в Наказі МОЗ, мають чинні державні ліцензії на право діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, до яких належать названі вище лікарські препарати ЗПТ.  Постачати їх в Україну буде Міжнародний Альянс з òЛ/СНІД в Україні (далі. – Альянс) та Фонд óльяма Дж. Клінтона.

 Як вже зазначалося раніше, в рамках програми «Подолання епідемії   òЛ/СНІДу в Україні», що фінансується Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, до кінця 2007 року Альянс планує забезпечити ЗПТ для 3,5 тис. споживачів ін’єкційних наркотиків у більшості регіонів України. Таким чином, Україна виконала практично всі умови Глобального фонду щодо фінансування цим фондом наступної п’ятирічної програми з профілактики та лікування òЛ/СНІД в Україні загальним обсягом 151 млн доларів США. Найближчим часом очікується підписання офіційної угоди  між Україною та Глобальним фондом.

Контакти:

Павло Скала

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *