”Сила наркополітики або наркополітика сили ?!”

В 12:30 18.02.2009 в ІА УНИАН на круглому столі буде визначено актуальні для України проблеми, пов’язані з наркотиками, та запропоновано оптимальні шляхи їх вирішення. Захід, організований Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні, проводиться в рамках участі держави у прийнятті наступної Політичної декларації ООН з питань наркотиків, напередодні засідання 52-ої сесії Комісії ООН з наркотичних засобів.

Прес-анонс

Місце: УНІАН (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал)

Дата, час проведення: 18 лютого2009 року (12:30-14:30)

                                                                       

Контактна  особа для акредитації ЗМІ:

Павло Скала,  Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні

Керівник програм з політики та адвокації,

Тел. (+38044) 490 54 85 (86, 87, 88) моб. 8 050 3825178

[email protected]; http://www.aidsalliance.org.ua

—————————————————————————————————————–

Запрошені: Постійний представник України в Комісії ООН з наркотичних засобів В.Хорошковський, народні депутати України, керівники СБУ, МВС, МЗС та інших відповідальних відомств, експерти міжнародних та вітчизняних неурядових організацій (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Потрібна акредитація. Телефони: 4905485 дод. 221; моб. 8 050 3825178,[email protected].

Круглий стіл:  «Сила наркополітики або наркополітика сили !?»

·   На яких наркотиках сьогодні сидять наші діти?

·   Місце України на «антинаркотичній» мапі світу?

·   Прориви та провали української державної наркополітики: що зроблено за 14 років ї що робити далі?

·   У чому полягає сенс останніх прогресивних змін в наркополітиці України?

·   Чи є український досвід прикладом для наслідування в пострадянських країнах?

·   З чим офіційна державна делегація представляє Україну на 52-ій сесії Комісії ООН з наркотичних засобів?

 

Відповіді на ці та інші актуальні для суспільства питання представники ЗМІ зможуть почути безпосередньо від високопосадовців та експертів під час круглого столу, що вперше відбудеться саме в інформаційній агенції. 

Для участі у заході запрошено новопризначеного Представника України в Комісії ООН з наркотичних засобів – першого заступника голови СБУ Хорошковського В.І., народних депутатів України Бахтеєву Т.Д. та Шевчука С.В., керівників МВС, МЗС, МОЗ, Мінсім’ямолодьспорт та інших відповідальних за проблему відомств, досвідчених експертів вітчизняних та міжнародних організацій.

Під час круглого столу буде узгоджена резолюція з конкретними рекомендаціями для української влади  щодо оптимальних шляхів вирішення  найбільш актуальних проблем у зазначеній сфері.

Круглий стіл проводиться Міжнародним Альянсом з ВІЛ/СНІД в Україні за підтримки Центральної та Східно – Європейської Мережі  Зменшення Шкоди.

Для участі у заході потрібна акредитація.

_____________________________________________________________________________

14 років тому – 16 лютого 1995 року, вперше на пострадянському просторі, Верховна Рада України прийняла три основні Закони України, на яких базується вітчизняна наркополітика.

11-12 березня 2009 року у м. Відні (Австрія) в рамках 52-ої сесії Комісії ООН з наркотичних засобів за участі офіційної делегації України має бути затверджена нова Політична декларація ООН з питань протидії проблемам, пов’язаним з наркотиками, що визначатиме напрямки розвитку світової наркополітики на подальші 10 років..

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *