В Україні запустили Мережу правової допомоги для людей, які живуть з ВІЛ та наркозалежних

Розпочав свою діяльність Всеукраїнський правозахисний проект “Мережа правової допомоги для вразливих груп населення”. Метою проекту є надання своєчасної, доступної та кваліфікованої безоплатної юридичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ/СНІДом (ЛЖВ), особам, які вживають наркотики, пацієнтам лікувальних програм замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), а також особам, які зазнають тиску з боку представників влади за надання соціальної та лікувальної допомоги особам із цих вразливих груп, зокрема, працівників сайтів ЗПТ, та активістів сервісних організацій.

 

У 2012 році за фінансової підтримки Програми «Громадське здоров’я» Міжнародного фонду «Відродження» розпочав свою діяльність Всеукраїнський правозахисний проект “Мережа правової допомоги для вразливих груп населення”.

Метою проекту є надання своєчасної, доступної та кваліфікованої безоплатної юридичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ/СНІДом (ЛЖВ), особам, які вживають наркотики, пацієнтам лікувальних програм замісної підтримувальної терапії (ЗПТ), а також особам, які зазнають тиску з боку представників влади за надання соціальної та лікувальної допомоги особам із цих вразливих груп, зокрема, працівників сайтів ЗПТ, та активістів сервісних організацій. Правова допомога цільовій групі надається адвокатами та юристами в різних регіонах України у співробітництві з недержавними організаціями, які працюють у сфері надання сервісів та соціальної допомоги СІН, пацієнтам ЗПТ та ЛЖВ.

Діяльність правозахисної мережі здійснюється з використанням уніфікованої системи документування порушень прав людини, використанням системи переадресації клієнтів з ВІЛ-сервісних неурядових організацій, використанням загальних стандартів правової допомоги, координації дій надавачів правової допомоги, розповсюдженням позитивного досвіду їх  роботи в мережі, та використання типових методик захисту прав людини.

В теперішній час діяльність проекту розповсюджена на Автономну республіку Крим, Донецьку обл. (м.Горлівка), Київ, Львів, Миколаїв,  Одесу,  Полтаву, Харків та Херсон. Планується поступове розширення території,  якою охоплюється  надання правової допомоги для зазначених вразливих груп.

Діяльність мережі планується здійснювати з акцентом на розв’язання найбільш поширених і гострих правових проблем, що існують у людей цільової групи, зокрема, на протидію дискримінації  цієї вразливої групи населення та порушенню прав та законних інтересів її представників у відносинах як з органами державної та місцевої влади, так і в питаннях отримання медичної допомоги, працевлаштування тощо. З цією метою, з урахуванням наявних ресурсів правова допомога надається особам – представникам цільової групи за наявності в них правової проблеми, пов’язаної із належністю особи до цільової групи.

Залежно від характеру правових проблем та побажань осіб, які звертаються за їх вирішенням,  надаються відповідні види правової допомоги, спектр яких варіюється від надання консультацій та складання юридичних документів, до представництва в судах та захисту від кримінального обвинувачення.

Контактна інформація про адвокатів/юристів, які працюють в проекті, розміщена на сайті: http://www.pravo.prostir.ua/network.php. Також її можна отримати, звернувшись за телефоном до Української фундації правової допомоги 044-280-67-40.

Координатор проекту Володимир Миколенко:
телефон для зв’язку: 091-933-81-59
адреса електронної пошти: [email protected]

 

Контактна інформація адвокатів/юристів, які працюють в проекті «Мережа правової допомоги для вразливих груп населення»

1. Бишков Олександр Валерійович, Харків
ГО “Бюро правової допомоги”
адвокат
[email protected]
(067) 975-40-12

2. Боштан Володимир Дмитрович, Одеса
ГО  “Соціальна правова допомога”
юрист
[email protected]
(095) 763-73-74

3. Дорохова Юлія Вікторівна, Київ
ГО “Клуб “Еней”
юрист
[email protected]       
(098) 538-97-69

4
Дробот Руслан Дмитрович
Полтава
ГО “Світло надії”
юрист
[email protected]
(068) 921-07-92

5. Еберт Жана Туратбеківна, Херсон
ХОБФ «Об’єднання»
юрист
[email protected]
(099) 443-54-11
(0552) 49-44-85

6
Камінська Марія Олександрівна
Львів
БНФ “ЦСПІ “Усі разом”
адвокат
[email protected]
(067) 384-43-41

7. Куценко Володимир Вікторович, Херсон
ХОБФ “Мангуст”
юрист
[email protected]
(066) 901-30-83

8. Ненашко Юлія Анатоліївна, Львів
БНФ “ЦСПІ “Усі разом”
юрист
[email protected]
(098) 783 88 36

9. Лось Ірина Георгіївна, Нікополь
ГО “Відкриті двері”
юрист
[email protected]
(099) 315-09-86
(05662) 42-97-2

10. Скалько Ігор Дмитрович, Миколаїв
НАВІ “Час життя”
юрист
[email protected]
(063) 651-80-63
(095) 097-21-96

11. Ткач Іван Федорович, Севастополь
практикує індивідуально
адвокат
[email protected]
(050) 575-62-52

12. Черепов Павло Олександрович, Горлівка
БО “Клуб “Твій вибір”
юрист
[email protected]
(050) 939-04-86

13. Бережний Костянтин Анатолійович, Черкаси
Практикує індивідуально
юрист
[email protected]
067-470-28-08

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *