Наркозалежні свідомо гуртуються та ведуть блоги у інтернеті

Право на життя має кожен. А також на те, щоб розпочати його з чистої сторінки. До нової громадської організаціі «Консультативно-реабілітаційний центр «Право на життя» окрім лікарів увійшли й ті, хто про наркотики знає із власного досвіду. Нині наркозалежні свідомо гуртуються у асоціації та ведуть блоги у інтернеті. Тим самим намагаються попередити інших, а зокрема молодь.

 

Профілактичні та контрольні огляди, впровадження тестової системи, відвідування наркозалежними психтерапевтичних заходів — усе це, розповідає нарколог Тетяна Черкасова, дає позитивні результати. Хоча остаточно зупинити розвиток захворювання практично неможливо, адже для нього характерні часті рецидиви. Саме тому нова громадська організація “Право на життя” акцентуватиме на первинній профілактиці наркоманії.

Нові підходи до усіх трьох видів профілактики соціально-небезпечних хворіб, серед яких СНІД та наркоманія, потребують співпраці державних установ з громадськими організаціями та благодійними фондами. Звернули на це увагу й за круглим столом незадовго до міжнародного дня боротьби з наркоманією, який припадає на 26 червня.

 

 

 

Джерело:  Радіо «Західний полюс»

Коломия ВЕБ Портал

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *